Jumat, 19 Juli 2013

Osnovna škola

Osnovna škola - nekad bio naziv za javno financiranim školama u Velikoj Britaniji [citat potreban] roomates Osigurali osnovni standard obrazovanja za radničku klasu djece u dobi od pet do 14 godina, napuštanje škole dob u vrijeme. Oni su također poznat kao industrijska škola.
Osnovne škole su postavili kako bi se omogućilo radničke klase djeca primiti uporabu i osnovnu obuku poduku. Oni su pod uvjetom ograničen program s naglaskom na čitanju, pisanju i računanju (tri Rs). Škole su radile na 'redarski' sustavu, pri čemu jedan nastavnik nadzire veliku klasu uz pomoć tima monitora, koji su vrlo često stariji učenici. Osnovna škola učitelji su plaćeni po rezultatima. Njihovi učenici su trebali postići precizne standarde u čitanju, pisanju i računanju, kao što su čitanje kratki odlomak u novinama piše iz diktata, a radi se iznose i frakcije. [2]
Prije 1944 oko 80 posto školske populacije sudjelovali osnovnih škola do 14 godina starosti. Ostatak prenijeti bilo u srednjoj školi ili juniorskoj tehničkoj školi u dobi od 11 godina. Školski sustav je promijenilo s uvođenjem Zakona o obrazovanju 1944. Obrazovanje je reorganizirati u tri progresivne faze roomates su poznati kao osnovnog obrazovanja, srednjoškolskog obrazovanja i daljnjeg obrazovanja. [3]
U Velikoj Britaniji, škole pružaju osnovno obrazovanje danas su poznati kao osnovnim školama. Oni uglavnom snabdjevanje za djecu u dobi od četiri do jedanaest (Prijem u godinu Six ili u Sjevernoj Irskoj i Škotskoj P1 do P7). Često osnovne škole su podijeljene u dojenčadi školama za djecu četiri-sedam i junior škola za dobi od sedam do 11. U (sve manje) manjine u područjima u kojima postoji "troslojni" sustav, djeca idu u školu ili na niže "prva škola" do oko 9, zatim srednje škole do oko 13, onda gornji škole, u tim mjestima, pojam "Osnovna škola" se obično ne koristi.
Sjedinjene Američke Države [uredi]

Glavni članak: Obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama


Osnovna škola u Kentuckyju, 1946
U Sjedinjenim Američkim Državama, pravo urediti obrazovanje boravi s Ustavom pojedinih država. Izravna vlast u američkom Kongresu i savezne US Department of Education osnovi ograničena je na regulaciju i provedbu Saveznog ustavnog prava. Velika neizravnu vlast ostvaruje kroz savezni financiranje nacionalnih programa i skupne potpore, ali ne postoji obveza nakon bilo koje države da prihvate tih sredstava, a američka vlada može predložiti neki drugi način, ali ne provode nacionalne ciljeve, ciljeve i standarde, roomates energiju nalaze izvan njegovih nadležnost.
Ipak, obrazovanje je imao relativno konzistentan evolucije u Sjedinjenim Državama. Sve države povijesno su napravili razliku između dvaju žanrova K-12 obrazovanje i tri žanrova K-12 škole. Žanrovi obrazovanja su primarni i sekundarni, a žanrovi škole su osnovna škola, srednja škola ili junior high, a gimnaziju (povijesno, "viši" srednju školu kako bi se razlikovao od junior škole).
Osnovno obrazovanje (ili "Osnovna škola", što znači "obrazovanje") još uvijek ima tendenciju da se usredotočite na osnovne akademske učenja i socijalizacijskih vještina, upoznavanje djece s širokim rasponom znanja, vještina i ponašanja prilagodbe koje su potrebne za uspjeh u životu - i, osobito, u srednjoj školi. Srednjoškolsko obrazovanje ili gimnazija je uvijek usmjerena na pripremu za mladež višeg obrazovanja ili / i za karijeru u industriji, obrtu ili zanimanja koja ne zahtijevaju akademski stupanj.
Osnovna škola je oduvijek bila glavna točka isporuke za osnovno obrazovanje, i (viši) visoka škola oduvijek bila žarište srednjoškolskog obrazovanja. Izvorno, osnovnoškolac bio sinonim za osnovno obrazovanje, uzimanje djece iz vrtića do 8. razreda, a srednje škole bio je potpuno paralelni srednjoškolaca ocjenama 9-12. Ovaj sustav je standard u Americi dok se u godinama nakon Drugog svjetskog rata, jer je većina djece u većini dijelova tadašnjeg uglavnom ruralno, Sjedinjene Države bi mogao ići dalje od 8. razredu. Čak i kad su visoke škole su dostupni, oni nisu bili dostupni Često.
Kao stanovnika rastao i postajao sve gradski i prigradski umjesto ruralnog, jednosobni Školska ustupila multi-room školi, roomates postao više škole. To proizvodi treći žanr škole - srednje škole - koji je osmišljen kako bi dati prijelazno pripremu od osnovne škole do gimnazije, tako služi kao most između osnovne škole i gimnazije. Osnovne škole obično rade razreda vrtića do 6; srednje škole, često smješten u istoj zgradi kao viši srednju školu, a zatim pokriveni ocjene 7 do 9, a viši visoka škola djelovala ocjene od 10 do 12 godina. U isto vrijeme, grade 9 označio početak srednje škole u svrhu GPA izračuna.
To je tipični za period za državne odjela za obrazovanje potvrđujem (u Kaliforniji, "uvjerenje") nastavnika za rad u obje osnovne ili srednje obrazovanje. Osnovna škola potvrda kvalificiran nositelj učiti bilo kojeg predmeta u razredima K do 8, a njegove / njezine glavne i sporedne predmete u 9. razreda. Mature kvalificiran nositelj učiti bilo kojeg predmeta u 7. i 8. razredu, a njegove / njezine glavne i sporedne subjekti u ocjenama od 9 do 12 godina. Pojedini predmeti, poput glazbe, umjetnosti, tjelesnog, a posebno obrazovanje ili su mogli biti dodijeljena kao K kroz 12 nastavnih certifikata.
Do kasnih 1960-ih, linije prijelaza između osnovnog i srednjeg obrazovanja počeo zamagliti i srednje škole počeo se zamijeniti u srednjoj školi. Ova promjena obično vidjeli Preraspodjela 9. razredu u (viši) srednjoj školi, s ocjenom šest rasporediti u srednjoj školi sa 7. i 8. razredu. Naknadne desetljeća u mnogim državama su također vidio prestrojavanje nastavnika certifikaciju, s ocjenom 6 češće sada uključivao na sekundarnom nastavnog potvrde. Dakle, dok je 20-tog stoljeća American obrazovanje započeo s osnovnoj školi završile na 8. razreda, 21. stoljeće počinje s American osnovnoškolac završile na 5. razred u mnogim zemljama.
Ipak, stariji sustavi ne ustraju u mnogim zemljama. Dok su oni u manjini danas, još uvijek postoje školski okruzi roomates, umjesto usvajanja "srednja škola", uvijek razlikovati juniorskoj i seniorskoj srednjih škola. Dakle, visoke škole može biti bilo 9-12, roomates je najčešći, ili 10-12.
Transformacija osnovnom obrazovanju je evidentno. Sa stalnom porastu, u raznolikosti u cijeloj zemlji Dobrodošli na Thunderbird osnovnim školama, obrazovni pristup nastavnika moraju se prilagoditi. Dok studenti u 21. stoljeću je osnovna nastava u osnovnoj školi (društvene znanosti, znanost, jezik umjetnosti, itd..), Mnogim školama i danas mijenjaju svoje nastavne planove i programe, a uključuje tečajeve kao što su mandarinski kineski obrazovanja. Iako su uobičajene obrazovne klase su još uvijek u praksi, drugačiji pristup zadovoljene strane administratora i nastavnika kako bi se učinkovito naučiti sve studente, i držati korak s promjenama i razvija društvo.
sekolah tpa | Buku Administrasi Sekolah | Administrasi Madrasah | ukg online

Tidak ada komentar:

Posting Komentar